Zavarovanja

V vseh avtohišah skupine Flamin Avto lahko sklenete tudi zavarovanje vašega avtomobila s pomočjo strokovno usposobljene ekipe zavarovalniških zastopnikov podjetja Flamin Avto d.o.o..


Ne pozabite, da smo edini zavarovalni zastopnik, ki v delo prenašamo naše 16-letne izkušnje iz področja prodaje avtomobilov in reševanja škod za naše stranke. Pri nas lahko sklenete avtomobilska zavarovanja naslednjih zavarovalnic:

 

 • Zavarovalnica Sava d.d.
 • Adriatic Slovenica zavarovalna družba d.d.
 • Zavarovalnica Triglav d.d.
 • Generali Zavarovalnica d.d.

 

Za pripravo informativne ponudbe nas pokličite od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00 ure na telefonsko številko 02/450-29-72 ali nam pišite na naslov zavarovanje@flamin-avto.si

Za izdelavo ponudbe bomo potrebovali vpogled v vašo veljavno polico avtomobilskega zavarovanja, če pa gre za novo zavarovanje pa vaše osebne podatke, ter podatke o avtomobilu, ki ga želite zavarovati.

 

Splošne informacije o zavarovanju avtomobilov


Zavarovanje avtomobilske odgovornosti – AO
Lastnik motornega vozila mora v skladu z zakonom o obveznih zavarovanjih v prometu skleniti zavarovanje pred odgovornostjo zaradi uporabe motornega vozila. Zavarovanje mora skleniti pred pričetkom uporabe v prometu in zavarovanje obnavljati, dokler je vozilo v uporabi. Če je za vozilo predpisana registracija vozila, sme organ pristojen za registracijo, izdati prometno dovoljenje šele potem, ko lastnik vozila predloži dokaz o sklenjenem obveznem avtomobilskem zavarovanju, ki velja najmanj za toliko časa, kolikor bo veljalo prometno dovoljenje.


S  to vrsto zavarovanja se lastnik zavaruje pred svojo morebitno odgovornostjo za povzročeno škodo, ki nastane zaradi uporabe motornega vozila v prometu. Namreč, z vsako prometno nesrečo lahko povzročimo veliko škodo, ki je lahko materialna in pri kateri se uničijo ali poškodujejo zgolj stvari ali nematerialna, kar je huje, saj smo lahko odgovorni za škodo za smrt, telesne poškodbe ali prizadeto zdravje. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti torej ščiti lastnika motornega vozila pred morebitnimi finančnimi posledicami prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik motornega vozila. Zavarovalne vsote, ki predstavljajo najvišji znesek, ki ga bo zavarovalnica krila v primeru povzročitve nesreče za materialne škode je 1.000.000 EUR, za nematerialne škode pa 5.000.000 EUR. Na osnovi doplačila in dogovora je možno skleniti zavarovanje tudi za višjo zavarovalno vsoto, ki je večkratnik predpisane.

 

Zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb – AO+
Pri sklenjenemu zavarovanju te vrste, se zavarovalnica zaveže povrniti škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb v prometni nesreči, povzroči voznik zavarovanega motornega vozila. Zavarovalnica krije škodo do zavarovalne vsote, višine, ki je označena na zavarovalni polici ali v splošnih pogojih zavarovalnice za zavarovanje te vrste rizika. Višina premije je odvisna razen od zavarovalne vsote tudi od bonitete zavarovanca ali moči motorja ali nosilnosti vozila ali prostornine motorja, odvisno od tipa vozila.

 

Zavarovanje avtomobilskega kaska - AK
Zavarovanje krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja zavarovanih stvari, ki so posledica presenetljivih in od zavarovančeve ali voznikove volje neodvisnih dogodkov:

 • Prometna nesreča (trčenje, prevrnitev, zdrs, padec, udarec ali padec kakega predmeta na vozilo)
 • Naravni in elementarni dogodki (požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno in/ali kemično delovanje, eksplozija, vihar, toča, snežni ali zemeljski plaz, poplava, hudourniška ali visoka voda
 • Posebni dogodki (padec zračnega plovila, pomoč poškodovancem ali preprečevanje večje škode na stvareh

 

Delni avtomobilski kasko
Delno zavarovanje avtomobilskega kaska krije škodo zaradi uničenja, poškodovanja ali izginitve zavarovanih stvari, ki nastane kot posledica presenetljivih, od zavarovančeve volje neodvisnih dogodkov. Za doplačilo premije lahko dodatno zavarujemo:

 • škodo na parkirišču,
 • škodo na steklu, svetlobnih telesih in ogledalih,
 • in drugo.

 

Ostala avtomobilska zavarovanja
Zraven vseh že omenjenih zavarovalnih vrst, je možno skleniti pri avtomobilskem zavarovanju še:

 • zavarovanje pravne zaščite,
 • asistenco, pomoč na cesti,
 • zavarovanje izgube vrednosti,
 • zavarovanje dodatne opreme in prtljage,
 • nezgodno zavarovanje potnikov,
 • in še kaj.

Za vse dodatne informacije prosim vprašajte na našem prodajnem mestu v Avtohiši Kolmanič & Co., na Avtomobilski ulici 12, v Mariboru.

 
 
 
 
 
 

Flamin avto

Flamin Avto d.o.o.
Avtomobilska ulica 12
2000 Maribor

Telefon: 02 450 29 10
E-mail: info@flamin-avto.si 

 
 
 

Lokacije

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.